COVID-19

COVID-19 maatregelen

Deze pagina wordt telkens geüpdatet op basis van de laatste adviezen van Sciensano en FOD Volksgezondheid. Bekijk dus zeker deze pagina nog eens opnieuw voorafgaand aan jouw afspraak.

Laatste update: 20/10/2020

Veiligheidsmaatregelen

COVID-Asymptomatisch

Gelieve mij te contacteren bij symptomen die gepaard kunnen gaan met een acute infectie van de bovenste luchtwegen (hoesten, koorts en/of ademhalingsproblemen). We nemen beter het zekere voor het onzekere, en kijken dan samen om de afspraak te verplaatsen.

Neem ook contact op om jouw afspraak te verplaatsen wanneer je zelf of jouw naaste familieleden nog symptomen vertonen of vertoond hebben in de laatste 2 weken.

Mondmasker

Ik draag als osteopaat bij elke patiënt een chirurgisch mondmasker om eventuele asymptomatische transmissie van Covid-19 te beperken.

Alle patiënten dienen vòòr het betreden van de wachtruimte een eigen mondmasker aan te doen. Ik heb slechts een beperkte voorraad mondmaskers, dus gelieve dus bij voorkeur zelf een mondmasker te voorzien. Het hoe en het waarom van mondmaskers kan je hier nalezen.

Breng een eigen handdoek mee

Ik voorzie voor elke patiënt een papieren overtrek om de behandeltafel te bedekken. Deze wordt uiteraard na elke patiënt verwijderd en vernieuwd.

Voor jouw eigen comfort kan je een badhanddoek van thuis meenemen om over de behandeltafel te leggen. Was deze nadien op 60°C.

Wachttijd beperken

Het kruisen van patiënten probeer ik zo veel als mogelijk te vermijden. Ik voorzie hiervoor voldoende ‘buffertijd’, die ik bovendien nodig heb om tussen elke patiënt alles te ontsmetten en de praktijk te kunnen verluchten.

Kom dus tijdig, maar niet te vroeg. Gelieve desnoods in uw wagen te wachten wanneer je te vroeg zou zijn. Ook aan personen die je zouden begeleiden, wordt gevraagd om ook buiten de praktijk te wachten (uitgezonderd bij minderjarige patiënten).

Handhygiëne

Voor en na elke consultatie was en ontsmet ik mijn handen. Tussen elke patiënt door worden alle oppervlakten (behandeltafel, stoelen, deurklink,…) eveneens ontsmet.

In de wachtruimte is ook een desinfecterende handgel voorzien. Gelieve na het binnenkomen de handen te ontsmetten. De handen wassen met zeep kan je uiteraard ook doen in het toilet. Gelieve de gebruikte handdoek nadien in de mand te deponeren.

Osteopaat MSc.Ost | MSc. in Sport- en Bewegingswetenschappen | www.osteopaatbrugge.be | Werkzaam als osteopaat in de Praktijk voor Osteopathie en Sportosteopathie in Sint-Andries en Assebroek, Brugge | Docent en coördinator in de Post Academische Opleiding in Sportosteopathie aan de International Academy of Osteopathy

Related Posts

Enter your keyword