Behandeling

OSTEOPATHIE

Het grondbeginsel van een osteopathische behandeling is dat het menselijk lichaam een biologische eenheid is. Hierbij zijn functie en structuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een verminderde beweeglijkheid (functie) kan lijden tot structurele schade of pijn, en omgekeerd.

Via zuiver manuele technieken kunnen we de doorbloeding stimuleren, de beweging verbeteren of compensatiemechanismen ondersteunen. Zo kan ik helpen om jouw gezondheid te behouden of te herstellen.

MAATWERK

Ik bekijk jouw klachten vanuit een integratief oogpunt. Hierbij verzamel ik zo veel mogelijk informatie om een gefundeerde uitspraak te kunnen doen over de mogelijke redenen waarom je net dààr klachten hebt ontwikkeld.

Elke patiënt is anders, iedereen is anders gebouwd en heeft een unieke (medische) voorgeschiedenis. De probleemzones en de behandeling verschillen dan ook zeer sterk per patiënt, alsook de gebruikte manuele technieken en adviezen.

SAMEN STERK

One symptom, one cure. Het zou fantastisch zijn, maar klachten zijn veelal multifactorieel van aard. Hierdoor is het dan ook soms nodig dat er op verschillende facetten van de klacht dient gewerkt te worden.

Na de houdings- en bewegingsanalyses bekijken we samen de resultaten en bespreken we de te volgen strategie. Naast de zaken die ik als osteopaat al dan niet dien aan te pakken, zijn er vaak dingen die je zelf kan doen of waarvoor je eventueel extra hulp zal nodig hebben van een arts, kinesitherapeut, health coach, diëtist en/of podoloog.

01

 • ANAMNESE
 • Een uitgebreid vraaggesprek waarin alle gegevens over jouw klacht en over jouw medische voorgeschiedenis worden verzameld. Als je al eerdere onderzoeken zou gehad hebben, breng dan zeker de resultaten hiervan mee.

02

 • PROVOCATIETESTEN
 • Een aantal manuele onderzoeken om de pijn uitlokkende structuur terug te vinden. Soms vinden we hier redenen om je eerst naar de huisarts door te sturen voor medische beeldvorming, bloedanalyse of andere onderzoeken.

03

 • HOUDINGSANALYSE
 • Via DIERS bodyscan doen we een objectieve en stralingsvrije meting van de positie van jouw rug, de wervelkolom en de stand van het bekken. Deze meting wordt aangevuld en vergeleken met de metingen die we doen met behulp van de 3D-voetdrukplaat.

04

 • BEWEGINGSANALYSE
 • Hierbij meten we in eerste instantie de beweeglijkheid van de wervelzuil op, aangevuld door het testen van de beweeglijkheid van andere gewrichten, spieren,… Ook stabiliteitstesten, een ganganalyse of andere testen kunnen hier noodzakelijk zijn.

05

 • BEHANDELING
 • Via manuele technieken kunnen we de doorbloeding stimuleren, de beweging verbeteren of compensatiemechanismen ondersteunen. Technieken omvatten manipulaties, mobilisaties, stretchings, fricties, spierversterking,...

06

 • ADVIES
 • Je krijgt een uitgebreid advies over de te volgen behandelstrategie, de dingen die je zelf kan ondernemen of waarvoor je eventueel extra hulp zal nodig hebben van een arts, kinesitherapeut, health coach, diëtist en/of podoloog.

Enter your keyword