Contacteer ons

Michiel Mens
Osteopaat DO
Master of Science in Osteopathy

Leeuwentandstraat 16, Sint-Andries
Generaal Lemanlaan 146, Assebroek

050 38 78 92
info@osteopaatbrugge.be

 

Terugbetaling voor osteopathie - Praktijk voor Osteopathie Brugge
Wat is de terugbetaling voor osteopathie? Lees hier wat de terugbetaling is door de ziekenfondsen en aanvullende verzekeringen.
terugbetaling osteopathie
23346
post-template-default,single,single-post,postid-23346,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Terugbetaling voor osteopathie

Terugbetaling voor osteopathie

Regelmatig krijgen we de vraag wat de terugbetaling is voor osteopathie. Aan de hand van onderstaande overzicht probeer ik je een opsomming te geven van de belangrijkste terugbetalingsmodaliteiten.

Terugbetaling door de ziekenfondsen

Omdat osteopathie op heden – nog – niet is opgenomen in de “verplichte” ziekteverzekering (RIZIV), wordt de terugbetaling ervan sinds 2000 door de mutualiteiten georganiseerd via hun “aanvullende verzekering”.

Elke geregistreerde osteopaat heeft van de mutualiteiten een erkenningsnummer gekregen, het mijne is 09008924000. Na elke consultatie krijgt u telkens een uniform attest osteopathie dat u dan kan indienen bij uw ziekenfonds. Zowel het bedrag als het aantal tussenkomsten kan licht variëren afhankelijk van bij welk ziekenfonds u aangesloten bent.

Hieronder kunt u een overzicht terugvinden van de terugbetalingstarieven van meest courante mutualiteiten (december ’17):

  • Christelijke Mutualiteit: €10 per behandeling, max. 5 consultaties/jaar
  • Parthena: €10 per behandeling, max. 6 consultaties/jaar
  • Onafhankelijk Ziekenfonds: €10 per behandeling, max. 5 consultaties/jaar
  • Vlaamse Neutraal Ziekenfonds: €10 per behandeling, max. 5 consultaties/jaar
  • Liberale Mutualiteit: €10 per behandeling, max. 5 consultaties/jaar
  • Bond Moyson: €10 per behandeling, max. 5 consultaties/jaar
Terugbetaling via aanvullende verzekeringen

Daarnaast voorzien sommige aanvullende verzekeringen – in specifieke polissen – een hogere terugbetaling van osteopathische zorg.

Zo heb je sinds kort ook Medicalia, een nieuwe bijkomende verzekering van Partena Ziekenfonds en het Onafhankelijk Ziekenfonds. Deze verzekering voorziet in een extra tegemoetkoming van 75% van het betaald bedrag voor een groot aantal medische kosten waarvoor je niet in het ziekenhuis verblijft. Hieronder vallen medische kosten bij de huisarts, logopedist, diëtist, maar ook bij de osteopaat. Dit tot een maximum van €600 per aansluitingjaar per gezinslid.

Ook DKV zorgt met diverse polissen voor een extra tegemoetkoming tot 80% van het betaald bedrag bij een erkend osteopaat, al dan niet in het kader van een hospitalisatie.

De tarieven en bijhorende modaliteiten van deze – en andere – verzekeringen zijn onderhevig aan veranderingen. Wij raden u aan om hierover specifieke inlichtingen in te winnen bij uw verzekeraar.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.