Contacteer ons

Michiel Mens
Osteopaat DO
Master of Science in Osteopathy

Leeuwentandstraat 16, Sint-Andries
Generaal Lemanlaan 146, Assebroek

050 38 78 92
info@osteopaatbrugge.be

 

Preventieve (sport-)screening | Praktijk voor Osteopathie Brugge
23641
page-template-default,page,page-id-23641,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Preventieve (sport-)screening

Preventieve screening

Osteopathie levert een belangrijke bijdrage aan de behandeling van reeds aanwezige symptomen. Daarnaast neemt het voorkòmen van klachten en blessures een zeer belangrijke plaats in. Het regelmatig preventief screenen van zowel de lichaamshouding als de mobiliteit is daarom een absolute must om te vermijden dat zich klachten ontwikkelen of dat eerdere klachten opnieuw de kop opsteken.

Posturologische screening

Via de DIERS scan wordt de lichaamshouding 3-dimensioneel in kaart gebracht. Op deze manier wordt op een objectieve manier een aantal zaken gemeten: bekkenkanteling/-shift, kromming en rotatie van de wervelkolom, mate van scoliose, lichaamszwaartepunt, mate van plat-/holvoet,…

Dit vormt een uitstekende en objectieve basis om vroegtijdig risicofactoren bij sporters en niet-sporters te detecteren, maar ook om de behandelingen te evalueren.

Functionele screening

De lichaamshouding kan bijdragen tot het ontwikkelen van klachten, maar evenzeer een spieronevenwicht of een beperkte beweeglijkheid van de gewrichten speelt hierin een rol. Het functioneel screenen en onderzoeken van het lichaam vormt de core business van een osteopathisch onderzoek.

Voor specifieke loop-/fietsanalyses, inspanningstesten en voedingsadvies werken we zeer nauw samen met het sportmedisch testcenter Running and More.

Praktijk voor Osteopathie Brugge

U kunt voor een screening en/of behandeling terecht op twee adressen:

Praktijk Assebroek

Generaal Lemanlaan  146
8310 Assebroek
050 61 69 39

Praktijk Sint-Andries

Leeuwentandstraat 16
8210 Sint-Andries
050 61 69 39